Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové

Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu, sůl, uvařené brambory ve šlupce na přílohu.

Postup: Dýni odřízneme vršek a vydlabeme, na oleji osmažíme kuřecí prsa nakrájené na kostky, vyjmeme do misky, dáme porek nakrájený na koloečka, vypeckované švestky, hroznové víno, chilli omáčku, rozmarýn. Zamícháme a naplníme dýni, nahoru dáme plátek másla a přiklopíme. Plech vyložíme alobalem a též dýni obalíme do alobalu. Dáme na plechu a pečeme na 250 stupňů Celsia půl hodiny. Alobal sundáme z dýně. Okolo dýně dáme na čtvrtky pokrájené vařené brambory a nechám dopéct do zlatova. Na talíř poklademe plátky nakrájené dýně, směs a brambory.


Zvětšit mapu
autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.