Fazolový salát - letní večeře (od Jany Tomanové z Turnova)

Suroviny: rozpočet pro 4 osoby - 250 g měkkého salámu, 250 g fazolí, 1 ks cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice, 1 lžička octa, bílý mletý pepř, worcesterská omáčka, cukr, sůl

Postup:
1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin.
2. Při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
3. Po nabobtnání vodu slijeme a zalijeme novou vodou (aby byly stále potopené) a na mírném plameni vaříme skoro doměkka.
4. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme
5. Pak je scedíme a necháme vychladnout
6. Do mísy dáme na nudličky nakrájený salám, vychladlé fazole
7. Přidáme na oleji orestovanou nadrobno nakrájenou cibuli s přimíchaným rajčatovým protlakem a dochutíme hořčicí, octem, mletým pepřem, worcesterskou omáčkou, cukrem, solí a vše zlehka promícháme.
Doporučení:
Pokud spěcháte - můžete použít sterilované fazole s protlakem.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.