Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou (od Pavla Zdobila)
Marináda: Do malé pánve dáme lžíci až dvě vody, do ní přisypeme cukr a přidáme limetovou šťávu. Přivedeme k varu, mícháme cca 5 minut a získáme sirup, který dáme vychladit. Ještě do něj přidáme na drobno nakrájený česnek, zázvor a sůl.
Tímto sirupem potřeme lososa ze všech stran a odložíme do ledničky na 15 - 30 minut.
Po této době lososa osušíme papírovou utěrkou - to je důležité, aby nám zbytky cukru nezhořkly. Do pánve dáme rostlinný olej a lososa na něm opečeme z obou stran.
Podáváme s rýží, bramborem nebo jen bagetou a zeleninou podle chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.