Ragú z kuřecích krků (Slovenská polévka) 1/5/2004
Postup:
V osolené vodě uvaříme 10 kuřecích krků. Uvařené krky vyndáme, vychladlé obereme a maso odložíme. Vývar naředíme na 2 litry, přidáme slepičí bujón a povaříme. Na oleji opečeme 1 jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Orestovanou zeleninu přidáme do vroucí polévky, povaříme, přidáme hrst brokolice a necháme přejít varem. Nakonec přidáme maso a nasekanou petrželku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.