Řecká musaka

Ingredience: 700 g lilku, 400 g brambor, 300 g mletého masa, rajský protlak nebo 350 g oloupaných rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g strouhaného tvrdého sýra, sůl, pepř, bobkový list, olej na smažení + bešamelová omáčka

Postup:
Očistíme lilky a brambory, vše nakrájíme na plátky. Lilek můžeme osolit a nechat 20-30 minut vypotit. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme asi 8 minut. Poté přidáme rajský protlak nebo nakrájená rajčata, bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 30 minut. Do vymazané pečící nádoby skládame ve vrstvách na sebe brambory, lilek a mleté maso. Posypeme strouhaným sýrem.
Na závěr zalijeme ingredience v pečící nádobě bešamelovou omáčkou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 40 minut do růžova.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.