Řezy "Kluziště" 12/2/2005
Těsto:
50 dkg polohrubé mouky
3 vajíčka
16 dkg tuku
10 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce mléka
Krém:
1 l mléka
2 vanilkové pudinky
2 lžíce hrubé mouky
10 dkg cukru
1 máslo
rum
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na dvě části, které rozválíme na placky a upečeme. Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch potřeme rumovou nebo citrónovou polevou.
Příprava krému:
Z mléka, pudinku, mouky a cukru uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme máslo a trochu rumu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.