Řezy Koka 30/6/2007
Těsto:
3 celá vejce
6 dkg másla
15 dkg cukru
6 lžic oleje
3 dkg kakaa
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čtvrt litru vody
Krém:
půl litru mléka
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 vanilkový cukr
1 máslo
20 dkg cukru
Koka sušenky
rum
čokoládová poleva nebo nastrouhaná čokoláda
Postup:
Vejce, máslo, cukr a olej ušleháme, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát rozetřeme polovinu krému, poklademe sušenkami namočenými v rumu, potřeme zbylým krémem a polijeme polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou.
Příprava krému: Z mléka, škrobu a vanilkového cukru uvaříme kaši a necháme ji vyhladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme vychladlou kaši.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.