Rolády z drůbežího masa 20/8/2005
Suroviny:
kuřecí nebo drůbeží maso
sůl
pepř
Náplň:
cibule
mleté maso
žampiony
sterilované okurky
sterilované kapie
sýr
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe směsí. Zavineme, převážeme nití nebo spíchneme párátky a opečeme z obou stran dozlatova.
Příprava náplně:
Cibulku osmahneme, přidáme mleté maso a žampiony a podusíme. Nakonec přidáme sýr a podle chuti nastrouhanou okurku a kapii.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.