Rybí filé po římsku 1/5/04
Postup:
Porce rybího filé osolíme a zvolna je opečeme na oleji. Opečené filé přendáme na talířek a na pánev dáme máslo a mrkev, celer a cibuli pokrájenou na nudličky, osmahneme a krátce podusíme. Podušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a necháme povařit. Nakonec přidáme opečené filé, rajský protlak nebo kečup, citrónovou šťávu a oregano a necháme prohřát. Podáváme s vařenými brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.