Sachr dort - originál 26/5/2007

Prostřeno

Prostřeno

Těsto:
13 dkg másla
1 vanilkový cukr
6 žloutků
13 dkg čokolády na vaření
sníh ze 6 bílků
11 dkg cukru krupice
13 dkg hladké mouky
špetka soli
špetka prášku do pečiva

meruňková marmeláda

Poleva:
jedna osmina litru vody
15 dkg čokolády
1 vrchovatá lžička solamylu

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a rozehřátou čokoládu a nakonec bílky ušlehané s cukrem a mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Hotový korpus potřeme rozehřátou marmeládou a nakonec polijeme polevou (všechny suroviny smícháme a povaříme). 

Nové články v rubrice

  • 3. listopadu  2014       rubrika: Vaše recepty

    Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové

    Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu,...

     
  • Recept na čaj z dýně Hokkaido

    Hana Lacinová, poradkyně pro výživu a zdravý životní styl, má pro vás zajímavý tip na zdravý nápoj. Hrnek na větší kusy nasekané dýně Hokkaido, na větší kusy nasekané cibule a zelí. Všechny tři suroviny dáme do hrnce,...

     
  • 28. října  2014 v 00:00       rubrika: Vaše recepty

    Tatry už nemáme, zato halušky ano!

    Halušky jsou slovenským národním jídlem. Tradiční bramborové noky ale vždy překračovaly hranice. Halušky jsme si zkrátka oblíbili.

     
Královehradecký kraj
  Srážky: déšť, Vestřev
  silnice II/295, Vrchlabí, okr. Trutnov, uzavřeno, stavební práce, Od 15.12.2014 00:00 Do 19.12.2014 23:59, úplná uzavírka silnice, Objížďka - bez rozlišení, obousměrně: silnice II/295, Vrchlabí, okr. ...
  ulice Zamenhofova, Hradec Králové, okr. Hradec Králové, uzavřeno, stavební práce, Od 08.12.2014 08:00 Do 21.12.2016 23:59, Vydal: Magistrát města Hradec Králové

Recepty

Vánoční čokoládový dort

Potřebujete: Korpus (průměr 16 cm): 140g hladké mouky, 175g cukr krupice, 7 vajec, 45g moučkového cukru, 140g másla, 140g kvalitní hořké čokolády

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas