Sachr dort - originál 26/5/2007

Prostřeno

Prostřeno

Těsto:
13 dkg másla
1 vanilkový cukr
6 žloutků
13 dkg čokolády na vaření
sníh ze 6 bílků
11 dkg cukru krupice
13 dkg hladké mouky
špetka soli
špetka prášku do pečiva

meruňková marmeláda

Poleva:
jedna osmina litru vody
15 dkg čokolády
1 vrchovatá lžička solamylu

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a rozehřátou čokoládu a nakonec bílky ušlehané s cukrem a mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Hotový korpus potřeme rozehřátou marmeládou a nakonec polijeme polevou (všechny suroviny smícháme a povaříme). 

Nové články v rubrice

  • 16. března  2013       rubrika: Vaše recepty

    Perníková roláda (medař Evžen Báchor)

    Suroviny: 600 g hladké mouky, 50 g tuku, 3 vejce, 200 g cukru moučka, 4 lžíce medu, 4 lžíce mléka, 4 lžíce černé mleté kávy, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku

     
  • 3. listopadu  2014       rubrika: Vaše recepty

    Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové

    Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu,...

     
  • Recept na čaj z dýně Hokkaido

    Hana Lacinová, poradkyně pro výživu a zdravý životní styl, má pro vás zajímavý tip na zdravý nápoj. Hrnek na větší kusy nasekané dýně Hokkaido, na větší kusy nasekané cibule a zelí. Všechny tři suroviny dáme do hrnce,...

     
Královehradecký kraj
  Srážky: přeháňky, Klenice
  Od 22.10.2017 23:40 do 23.10.2017 01:10; na silnici 16 u obce Úlibice okres Jičín; ze kruhou křižovatkou směr Nová Paka; nehoda odstraněna; provoz v jízdním pruhu obnoven; střet NA x jelen, bez zranění ...
  D11, mezi km 78,05 a 77.8, ve směru Praha, práce na silnici, pravý jízdní pruh uzavřen, Od 23.10.2017 08:00 Do 23.10.2017 11:00, Pozor!, Údržba a opravy svodidel, zdroj: ŘSD

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace