Sachr dort - originál 26/5/2007

Prostřeno

Prostřeno

Těsto:
13 dkg másla
1 vanilkový cukr
6 žloutků
13 dkg čokolády na vaření
sníh ze 6 bílků
11 dkg cukru krupice
13 dkg hladké mouky
špetka soli
špetka prášku do pečiva

meruňková marmeláda

Poleva:
jedna osmina litru vody
15 dkg čokolády
1 vrchovatá lžička solamylu

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a rozehřátou čokoládu a nakonec bílky ušlehané s cukrem a mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Hotový korpus potřeme rozehřátou marmeládou a nakonec polijeme polevou (všechny suroviny smícháme a povaříme). 

Nové články v rubrice

  • 3. listopadu  2014       rubrika: Vaše recepty

    Dýňové překvapení od posluchačky Jany Novákové

    Suroviny: 1 dýně hokaido ( střední), máslo, olej, 2-3 kuřecí prsa, kousek pórku, hrst sušených švestek předem namočených v horké vodě, hrst hroznového vína (bez pecek), trochu chilli omáčky s česnekem, snitka rozmarýnu,...

     
  • Recept na čaj z dýně Hokkaido

    Hana Lacinová, poradkyně pro výživu a zdravý životní styl, má pro vás zajímavý tip na zdravý nápoj. Hrnek na větší kusy nasekané dýně Hokkaido, na větší kusy nasekané cibule a zelí. Všechny tři suroviny dáme do hrnce,...

     
  • 28. října  2014 v 00:00       rubrika: Vaše recepty

    Tatry už nemáme, zato halušky ano!

    Halušky jsou slovenským národním jídlem. Tradiční bramborové noky ale vždy překračovaly hranice. Halušky jsme si zkrátka oblíbili.

     
Královehradecký kraj
  ulice Poddomí, mezi křižovatkami ulic Pulická a Školní, Dobruška, okr. Rychnov nad Kněžnou, uzavřeno, stavební práce, Od 25.05.2015 10:00 Do 15.07.2015 22:00, Úplná uzavírka místních komunikací v ulici ...
  Od 25.5.2015 09:05 do 26.5.2015 09:10; v ulici Dobrošovská v obci Náchod , délka 26m; Pozor! Rozlitá látka na vozovce; sjízdné se zvýšenou opatrností; nafta na komunikaci.
  Od 26.5.2015 22:00 do 28.5.2015 01:00; v ulici Za Škodovkou v obci Hradec Králové; Pozor! Nadměrný náklad; očekávejte zdržení; Přeprava kondenzátoru. Parametry NN: d = 42 m; š = 4,2 m; v = 4,8 m; hmotnost ...

Recepty

Gulaš (Gulaschfleisch) podle Magdaleny Dobromily Rettigové!

Víte, že guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas