Slovenská kapustnica 1/5/2004
Postup:
Do osolené vody dáme vařit uzené maso. K částečně uvařenému masu přidáme zelí, trochu kmínu a necháme dovařit. Zvlášť uvaříme předem namočené sušené houby a čočku - vodu nesolíme! a přidáme k zelí a masu. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na vepřovém sádle a zaprášíme hladkou moukou. Do růžové jíšky přidáme červenou papriku a trošku chili. Nakonec polévku zahustíme cibulovou jíškou, ochutíme vegetou a přidáme pokrájené uzené maso. Povrch polévky posypeme kostkami osmaženého chleba.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.