Utopenci II. 8/1/2005

Suroviny:
špekáčky
cibule
pepř
2 dl octa
zelí

Nálev:
1 Deko
0,5 l octa
20 ks cukerínu
pepř
bobkový list
nové koření
voda podle potřeby

Postup:
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, posypeme pepřem, proložíme kolečkem cibule a spojíme párátkem. Do sklenice nalijeme 2 dl octa, naskládáme špekáčky, které prokládáme cibulí a zelím a zalijeme nálevem. Necháme 1 týden odležet.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.