Uzené plecko v bramboráku 6/2/2010

Suroviny:
800 g uzené vepřové plece bez kosti
100 g kysaného zelí
1 jablko
400 g brambor
2 vejce
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce majoránky
4 lžíce hladké mouky
olej nebo sádlo na vymazání pekáčku

Postup:
Okapané zelí smícháme s nastrouhaným jablkem a touto směsí potřeme uzené maso a necháme ho do druhého dne odležet v lednici. Připravíme si těsto na bramborák, maso v něm obalíme a přendáme do vymazaného pekáčku. Pečeme asi 80 - 90 minut při 180 stupních Celsia.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.