Vdolky I. 31/3/2007
Suroviny:
0,5 kg hladké mouky
půl lžičky soli
1 lžička cukru na kvásek
1 kostka droždí - raději méně
3 lžíce rozpuštěného sádla
1 vejce
čtvrt litru mléka
Postup:
Ze všech surovin zaděláme řidší těsto a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme vdolky, naskládáme je na plech, potřeme sádlem a necháme krátce vykynout. Vykynuté vdolky upečeme ve vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.