Velikonoční nádivka 10/3/2007

Suroviny:
1 žemlovka
10 vejce
250 g vařeného vepřového masa i s vývarem
250 g uzeného masa
200 g Hery
sůl
pepř
muškátový květ
sekané kopřivy nebo petrželka a pažitka

Postup:
Žemlovku nakrájíme na kostičky, přelijeme polovinou rozpuštěného tuku, přidáme na kostičky nakrájené maso, nasekané kopřivy, v malém množství vývaru rozšlehané žloutky, pepř, sůl, muškátový květ, promícháme a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Hmotu urovnáme do vymazaného pekáčku a upečeme ve vyhřáté troubě.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.