Základ na rajskou omáčku 18/9/2004
Suroviny:
5 kg rajčat
30 dkg krystalového cukru
10 dkg soli
bobkový list
pepř
nové koření
celá skořice
asi 1/4 l octa
Postup:
Všechny suroviny smícháme a rajčata necháme rozvařit. Rozvařená rajčata rozmačkáme, rozmixujeme, propasírujeme a přivedeme k bodu varu. Teplé plníme do větších sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru, přikryjeme dekou a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka