Zapečené brambory trochu jinak

Máte v mrazáku ještě nějaké houby? V tom případě si poslechněte, jak je můžete v kuchyni rychle a chutně zpracovat. Dnes si připravíme zapečené brambory - ale trochu jinak, než jsme zvyklí...

Suroviny: Brambory (syrové), mražené houby, dobře vyuzená slanina, cibule (jakákoliv - žlutá, bílá nebo červená), sýr hermelín nebo niva, smetana (33%), drcený kmín - kdo chce, může i rozmarýn, dále sůl a mletý pepř.

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy a přidáme alespoň 2 na kolečka nakrájené cibule. Pak přidáme houby (na másle nebo sádle mírně podušené), k tomu uzenou slaninku, koření, sůl, krájený sýr hermelín nebo nivu a všechno pěkně promícháme. Pak vše vysypeme do pekáčku, zalijeme smetanou a dáme péct. Nejprve pečeme přikryté, ke konci odkryjeme a necháme ještě chvíli péct kvůli kůrčičce. Je to jídlo snadné, rychlé a moc dobré. Ať vám chutná!

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.