Zapečené buřty s nivou a cibulí

Suroviny: 8 kvalitních špekáčků, 3 cibule, 250 g nivy, 100 ml kečupu, plnotučná hořčice, olej a voda.

P o s t u p : Špekáčky oloupeme,podélně nakrojíme,promažeme hořčicí,vložíme plátek nivy a kolečko cibule.Narovnáme do vymazané zapékací misky vymazané olejem a na povrch dáme zbytek pokrájené cibule na půlkolečka a nastrouhanou nivu.Zalijeme kečupem zředěným trochou vody a krátce zapečeme v troubě.Nejlépe chutnají s bramborovou kaší.

Recept nám poslal pan Václav.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.