Band-a-SKA stahuje jednoho posluchače za druhým do svého SKákavého světa

21. březen 2017
Regionální scéna

Band-a-SKA je mladá osmičlenná kapela hrající hudbu na pomezí stylů ska, reggae, popu a rocku. Jejich kořeny jsou převážně v hudebních tělesech okolo ZUŠ v Týništi nad Orlicí. Sedm mladých mužů a jedna slečna se nedávno zavřeli do studia, s producentem Ecsonem Valdesem natočili materiál na nové CD a na sociálních sítích také najdete jejich nový videoklip k písničce z EP V Našem lese děs a běs - Až mi bude pětapadesát.

Devět mladých muzikantů s věkovým průměrem okolo dvaceti let se rozhodlo postavit kapelu, hrající rychlejší reggae, tedy ska. Band-a-SKA se dala dokupy v roce 2010 a kombinuje off beatový rytmus SKA muziky s prvky popu, jazzu a funky.

Do tohoto času vydala kapela CD Zajíc v pytli (2013) a tři EP, z nichž nejnovější V našem lese děs a běs pokřtila letos v březnu. Kromě klubových a festivalových vystoupení v ČR má za sebou i koncerty v Polsku nebo vystoupení v Berlíně.

Kapela od roku 2011 objíždí malé i velké hudební akce, na kterých stahuje jednoho diváka za druhým do svého SKákavého světa.

Čtěte také

A pomocí kombinace všech možných nástrojů kouzlí úsměvy na tváři každého fanouška, který si chce koncert užít.

Každý člen kapely přinaší do tvorby jiný hudební přístup a dohromady se snaží skupina vytvořit kompaktní zvuk, který pak šíří dál.

Rok 2016 byl rokem změn. Rozsvícení Vánočního stromku v Týništi bylo možná jedním z posledních koncertů, kde jste mohli slyšet Band-a-SKU ve svém původním kabátě, protože kromě nového EP kapelu čeká hodně velká práce na celém dosavadním repertoáru, se kterým se vám ukazuje na koncertech.

A to práce taková, že některé písničky možná na první poslech ani nepoznáte.

Nejen o novinkách a plánech si povídali se dvěma členy skupiny Band-a-SKA Lucie a Tomáš Peterkovi.

Příjemný poslech!

autoři: Tomáš Peterka , luc
Spustit audio