G-point FunKction představí Zprostředkovatele spojitostí!

25. srpen 2015
Regionální scéna

Skupia G-point FunKction pochází z Rychnova nad Kněžnou a blízkého okolí a hraje autorské funky s českými texty. Na scéně se pohybují už 15 let a mají ve svém středu velmi činorodé muzikanty různých profesí.

Nejprve si říkali Sichy Zuppy, později Geoge and Pauls Funky Play a nakonec si dali do názvu G-point FunKction.

Skupina vznikla na jaře roku 2000 v Rychnově nad Kněžnou setkáním Jiřího Vítka - klávesové nástroje, Pavla Vaňka - bicí a Jiřího Ulče - basová kytara. Vzápětí se k souboru přidal Pavel Bartoš - elektrická kytara. Kapela začínala převážně jamováním spíše jazzrockových songů, ale již od počátku se vlivem Jiřího Vítka objevovaly funkové a taneční prvky.

Čas dozrál a světlo světa spatřilo nové album. Zprostředkovatel Spojitostí je stejně jako předchozí deska zcela autorská. Skladatelsky se na ní velkou měrou podílí kapelník Jirka Můňo. Texty napsal Jakub Dvorský, ostřílený textař a básník, který i na minulé desce velmi výrazně zasáhl do tvorby. Mixu a masteringu se ujal Pája Bartoš. Při nahrávání kapele velmi pomohl zvukař a kamarád Jarda Mikyska.

Nejen o aktuální desce "Zprostředkovatel spojitostí", ale i o tom, jak se hraje nepražské kapele na českých pódiích, co dělají muzikanti v soukromí, kde berou inspiraci si se třemi členy kapely povídal v pořadu Regionální scéna Tomáš Peterka.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
Spustit audio