Létající, nikoliv Bludný, Holanďan Ralph Schut a jeho kapela G-runs 'n Roses

19. květen 2015
Regionální scéna

Možná vám název kapely připomíná známou rockovou kapelu, ale na fotce vám chybí divoké účesy a tetování. Naštěstí G-runs 'n Roses tyto zdánlivé nedostatky vynahrazují kvalitní muzikou a energickým projevem. Jde totiž o jednu z předních evropských kapel hrající bluegrass.

Bluegrass je muzika, která má stejné kořeny jako dobře známá česká country, ale liší se od ní hlavně svými velmi vypracovanými instrumentálními a vokálními výkony.

Když si poslechnete G-runs 'n Roses, zaujmou vás přesné trojhlasy, fascinující sóla jednotlivých hráčů a solidní rytmus. To vše kapela divákům podává se značnou dávkou humoru.

G-runs 'n Roses se snaží oslovit posluchače nehledě na jejich věk nebo hudebního zaměření, přičemž si zachovává svoji nezaměnitelnou vlastní identitu.

Stručný úryvek ze stránek skupiny G-runs ´n Roses dává na vědomí, že ani Regionální scéně Českého rozhlasu Hradec Králové není "modrá tráva" nebo-li bluegrass cizí. Navíc lídr zmíněné české kapely je Holanďan, sice Létající poměrně často, ale Bludný ani náhodou.

Ralph Schut a jeho kapela G-runs 'n Roses

Ralph Schut pokládá za důležité datum svého života a nalezení nového domova 11. září roku 2011. Ano, i velmi smutné události pro některé, mohou mít kladný vývoj pro jiné. Je to souhrn náhod, který měl ve svých důsledcích pozitivní dopad pro jednotlivce.

Zkrátka a dobře, Ralph Schut se u nás zamiloval muzikantsky i opravdově lidsky a bydlí nedaleko Jihlavy.

Jak stíhá práci, která ho často odvelí do Asie, Ameriky, či jinam, v kombinaci s kapelou a čerstvě založenou rodinou? Jakou muziku si pustí kromě bluegrassu? Co ho u nás i ve světě baví nejvíc?

To vše si v téměř dokonalé češtině můžete poslechnout v Regionální scéně v pondělí 18. května 2015 krátce po 18. hodině.

K poslechu a případně i tanci vás zve autor pořadu František Mifek.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio