Projekt "Sinatrology" pochází ze srdce Jana Smigmatora

1. prosinec 2015
Regionální scéna

Jan Smigmator se narodil 17. ledna 1986 v Jihlavě. Od útlého dětství silně inklinoval k hudbě, jako čtyřletý zpíval sóla ve folklórním souboru Kvíteček. Už tehdy lehce swingoval!

Jazzu se začal věnovat ale později. Ve třinácti letech vyhrál dětský jazzový festival "Baby sing jazz" v Litvě, na který se po dvou letech vrátil, aby získal bronz a zvláštní cenu poroty za profesionální výkon.

Za reprezentaci České Republiky v zahraničí a za úspěchy, které sklidil, byl oceněn někdejším ministrem kultury Pavlem Dostálem a tehdejší první dámou Dagmar Havlovou.

V roce 2001 zahájil studium na Pražské konzervatoři na oddělení populární hudby a jazzu ve třídě jazzové zpěvačky profesorky Evy Svobodové.

Čas oponou trhnul a z Jana Smigmátora se stal uznávaný swingový zpěvák, který je také do jisté míry naším rozhlasovým kolegou, neboť se známou vokalistkou Dashou vystupují nejen na pódiu, ale i za mikrofonem Českého rozhlasu 2, kde posluchačům nabízejí „Klub evergreen".

Letos 12. prosince uplyne 100 let od narození slavného swingového mága - zpěváka Franka Sinatry.

Tento fakt nedal spát Janu Smigmátorovi, který se stal duchovním otcem projektu „Sinatrology" mapujícím koncertní formou nejslavnější Sinatrovy hity.

Zpěvák Jan Smigmator s moderátorem Františkem Mifkem ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

S Janem Smigmátorem se můžete setkat i vy, naši posluchači, prostřednictvím Regionální scény, kterou jsme vysílali v pondělí 30. listopadu 2015 krátce po 18. hodině.

Srdečně vás k poslechu zve autor pořadu František Mifek.

Hezký poslech!


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio