Šťastná to žena - Šárka Adámková alias Sarah And The Adams

10. únor 2015
Regionální scéna

Zpěvačka, pianistka a hráčka na ukulele Šárka Adámková je přesně tou bytostí, na kterou by seděl historický výrok legendární babičky ze Starého Bělidla "Šťastná to žena". Má kolem sebe muzikanty se kterými si náramně vyhoví a odmítá škatulkovat.

Její projev připomíná slavnou americkou hvězdu Norah Jones, aniž by přitom musela "tlačit na pilu".

Nové album s výstižným názvem "Thank You" je společným dílem celé kapely "Sarah And The Adams".

Při natáčení Regionální scény přijel Šárku podpořit její kytarista a partner v jedné osobě, Michal Gregor.

A autor pořadu František Mifek si neskromně myslí, že byste si ji měli také poslechnout.

Příjemný poslech!

Sarah And The Adams

Sarah And The Adams vznikli před třemi lety, kdy se zpěvačka a pianistka Šárka Adámková obklopila skupinou vynikajících muzikantů s jazzovými i popovými zkušenostmi a hned svým debutem "My Place" získali zaslouženou pozornost. Výjimečnou muzikálnost potvrdili na novince "Thank You" ze závěru roku 2014.

Čtěte také

Kromě dvou písní je celá deska v angličtině. Na albu není slyšet jen tradiční klavír, ale často zní ukulele, na které zpěvačka Šárka Adámková složila více než polovinu skladeb. Jednu píseň pro ni otextoval americký básník Lucien Zell, ostatní texty si napsala sama.

Podle slov Šárky bylo záměrem natočit svobodomyslnou, živou desku s nekonvenčním zvukem postavenou na jednoduchých, melodických písních. Ty zachycují autorčiny životní příběhy a pocity od návratů a rozchodů, po trable s rozbitým počítačem, potřeby umět řici NE až po vzpomínky na blízké. Nechybí ani netypicky svižnější love song - titulní píseň Thank You.


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio