Vítr ve vlasech Ivana Hlase!

4. listopad 2014
Regionální scéna

Mezi vnější projevy vnitřní svobody letitého muzikantského barda Ivana Hlase patřily vždy dlouhé vlasy. Ostatně jeho nejnovější písničkové album se ani ve svém názvu netají dotyčným vyznáním. Vítr ve vlasech má pro plodného autora významů víc.

Chcete-li je poznat a zároveň ochutnat čerstvé hudební plody, poslouchejte nejbližší Regionální scénu s datem 4. listopadu 2014. Záhy po 18 hodině na vás budou čekat host Ivan Hlas a hostitel František Mifek.

Ivan Hlas vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další.

V lidové škole umění se učil hrát na kytaru. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Továrna (new wave) a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.


Zvětšit mapu
autor: František Mifek
Spustit audio