Michal Rozinek získal od rozhlasu Zlatý oříšek

26. říjen 2015

Cenu Českého rozhlasu Hradec Králové v celorepublikové soutěži talentů Zlatý oříšek získal Michal Rozinek. Napsal pohádku O princezně, která chtěla rádio.

Zlatý oříšek vyhledává a všestranně podporuje aktivní, nadané a úspěšné děti České republiky. Jedná se o největší takto zaměřený projekt s již více než desetiletou tradicí.

Jedinečnost soutěže Zlatý oříšek spočívá v tom, že nemá žádné kategorie a příležitost tak mají všechny dívky, chlapci i dětské kolektivy, tedy všichni, kteří v daném roce vytvoří nebo učiní v různých oborech něco mimořádného. Může to být umění, sport, ekologie, přírodověda, chovatelství, jazykové schopnosti, zajímavý čin, úspěch nebo cokoliv jiného.

Zlatý oříšek tedy záměrně staví vedle sebe úspěšné děti z nejrůznějších oborů, a mezi nominovanými se společně mohou setkat napříkad mladý včelař, šachista, skokanka na lyžích, houslistka, baletka, členka Sněmu dětí České republiky atd.

Cílem projektu je motivovat a podporovat děti k aktivní cílevědomé činnosti, ale také ukazovat veřejnosti, že Česká republika má úspěšné a šikovné děti. Zlatý oříšek každoročně nominuje 30 dětí z celé České republiky a vyhlásí 10 vítězů, kteří kromě prestižního titulu držitele Zlatého oříšku získají originální sošku z dílny brněnského výtvarníka Jaroslava Homoly.

V rámci všestranné podpory je součástí ocenění vítězů Zlatého oříšku rovněž finanční odměna určená na podporu jejich další činnosti.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.