OD BRÁNY K BRÁNĚ

22. březen 2017

s Českým rozhlasem Hradec Králové! Mystiku a tajemno na hradech a zámcích východních Čech hledali od začátku prázdnin ve velké letní soutěži redaktoři Českého rozhlasu Hradec Králové. Putovali od brány k bráně a natáčeli reportáže z míst, kam se návštěvníci kulturních památek málokdy dostanou. Posluchači měli možnost zahrát si o zájezd v hodnotě 10 000 korun, zahradní bazén a víkendové pobyty. Stačilo zaslat do 28. srpna 2009 do Českého rozhlasu Hradec Králové fotografii z některého hradu nebo zámku. Do soutěže přišlo 381 fotografií e-ailem, a 36 fotografií poštou. Celkem tedy 417 fotografií. Vyhodnocení soutěže proběhlo v úterý 1.9.2009. Cena za první místo - poukaz na slevu 10.000,- Kč na zájezd či pobyt od cestovní kanceláře BK tour získala tajuplná fotografie Kunětické Hory pana Martina. V Radioklubu Fantasia v budově Českého rozhlasu Hradec Králové jsou připraveny všechny fotografie zaslané do fotografické části soutěže OD BRÁNY K BRÁNĚ. První tři jsou k vidění ve velkém formátu a ostatní jsou k dispozici ve dvou fotoalbech. Celkem je to více než 400 fotografií především hradů a zámků.

Druhé místo a zahradní bazén (o rozměrech 366 x 76 cm) získal snímek pana Pravoslava.

2. místo v soutěži OD BRÁNY K BRÁNĚ - pan Pravoslav

Třetí místo a poukaz na pobyt pro čtyři osoby v areálu Dolce Vita u Trutnova pak obdržela fotografie pana Vlastimila.

Soutěžní snímky budou vystaveny začátkem září v Radioklubu Fantasia v budově Českého rozhlasu Hradec Králové. Většinu z nich vám nabízíme i na našich internetových stránkách.

3. místo v soutěži OD BRÁNY K BRÁNĚ - pan Vlastimil
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.