Kuřecí prsíčka ve smetanové omáčce 19.5.2007

Suroviny:
500 g kuřecích prsíček, 120 ml sladké smetany, 100 g celeru, 2 karotky, 1 cibule, hořčice, olej, máslo, 250 ml masového vývaru, mleté černé koření, sůl

Postup:
Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu krátce povaříme ve vařící osolené vodě. Pak ji scedíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo. Do výpeku přidáme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přilijeme sladkou smetanu.
Omáčku vaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, mletý pepř, trochu hořčice, můžeme přidat i pár kapek citrónu.
Maso a zeleninu vrátíme do omáčky a dobře prohřejeme.
Příloha: těstoviny, opečené brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 19.5.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.