Babiččin kapsář - autor Vladislava Dejmková 25.3.2006
Suroviny:
4 plátky z krůtích prsou, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra,1 vejce,1 cibulku,1 balení žampionů /sterilované/,sůl, pepř, muškátový oříšek,1 lžíce olivového oleje,1 lžička kremžské hořčice.
Na obalení: hladká mouka, vajíčko, strouhanka.
Postup:
Plátky z krůtích prsou mírně naklepeme, osolíme opepříme. Cibulku zpěníme na olivovém oleji, přidáme vejce a okapané žampiony z konzervy a uděláme řidší míchanici. Osolíme, opepříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a troškou kremžské hořčice /nemusí být/.
Šunku položíme na rozklepané maso, dále plátek sýra a část umíchaného vajíčka se žampiony. Složíme napůl, jako kapsu a okraje paličkou na maso mírně sklepneme k sobě.
Obalíme v trojobalu, osmažíme a podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami.
Obměna:
Také můžeme kapsu spíchnout párátkem a jen rychle orestovat z obou stran, naskládat do pekáčku, posypat strouhaným sýrem, zalít šlehačkoua zapéct asi 10 minut v troubě.
Poznámka:
Plátky z krůtích prsou mají výhodu, že jsou relativně velké a dobře se z nich dělá kapsa. Jen pozor při naklepávání, protože krůtí maso je poměrně řídké. Naklepáváme pouze zlehka a nejlépe přes mikrotenový sáček.
Lze samozřejmě použít i větší kuřecí prsa.
Vaříme s Habadějem v sobotu 25.3.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.