Barevná kuřecí směs na sladkokyselo 12.4.2008
Suroviny:
kuřecí prsní řízky, 1 cibule, 1 nektarinka, 1 velká sladká červená paprika, 4 - 6 baby nebo sherry rajčátek, 2 lžíce meruňkové marmelády, solamyl, olej, sůl, pepř, chilli koření
Postup:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na nudličky a důkladně ho opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme nektarinku (nebo broskev) a papriku, obojí nakrájené na kostičky, a baby rajčátka rozkrájená na čtvrtky. Necháme ovoce a zeleninu trochu změknout. Vmícháme asi 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády a mícháme dokud se pořádně nerozpustí a nepromísí se směsí. Zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přimícháme chilli koření a solamyl rozmíchaný v trošce vody. Ještě chvíli prohříváme. Nejlépe se jídlo připravuje v pánvi wok.
Příloha:
rýže, americké brambory nebo čínské nudle.
Vaříme s Habadějem v sobotu 12.4.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka