Čočkové karbanátky se škvarky 27.12.2008
Suroviny:
250 g čočky, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, škvarky, houska
na obalení: hladká mouka, vajíčko, strouhanka a olej na smažení
Postup:
Čočku uvaříme doměkka, scedíme a umeleme společně se škvarkama (v případě, že se čočka rozvaří, stačí ji jen promíchat s nasekanými škvarky).
Přidáme vejce, sůl, pepř, rozetřený česnek a strouhané housky tolik, aby vznikla tvárná hmota. Z ní děláme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme je dozlatova.
Jako příloha je výborný salát z kysaného zelí nebo zelí samotné.
Vaříme s Habadějem v sobotu 27.12.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.