Čočkové kari s paprikou 7.6.2008
Suroviny:
250 g červené čočky, 1 kostka vývaru, 2 stroužky česneku, svazek naťové cibule, 4 červené chilli papričky, 2 červené papriky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari, sůl a pepř
Postup:
Přebranou čočku propereme vodou, zalijeme ji asi půl litrem vody, rozdrobíme kostku vývaru a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Během varu nezapomeňte odebírat pěnu.
Česnek utřeme, očistěnou cibuli i s natí nakrájíme na kolečka, chilli papročky spolu s paprikou zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, nasypeme česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, chilli i červenou papriku a asi 2 minuty osmahneme. Směs ochutíme kari kořením a pepřem.
Nakonec hotovou čočku slijeme a přidáme do pánve a ještě krátce prohřejeme.
Vaříme s Habadějem v sobotu 7.6.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.