Dobroty na závodišti? Už brzy!

18. červen 2016

Blanšírovaného cvrčka nebo třeba popel ze sépie. I takové lahůdky ochutnáme na gurmánském festivalu v Pardubicích.

Kulinářský BOSCH Fresh Festival nabídne nejen extrémní speciality pro odvážné, ale i lahůdky od největších kuchařských es. Na pardubickém Dostihovém závodišti předvedou své umění ti nejlepší z nejlepších.

A právě to nejchutnější z klasické, molekulární i extrémní kuchyně vám představíme v přímém přenosu, kterým vás provedou moderátorky Jitka Slezáková a Zdena Kabourková.

Nahlédneme pod ruce Zdeňkovi Pohlreichovi i Karolíně Kamberské

Zdeněk Pohlreich uvaří přímo na hlavním pódiu Dostihového závodiště italskou polévku ribolitu nebo vejce ala Carbonara. Ivan Vodochodský nabídne zeleninový krém s hlívou, Karolína Kamberská se zaměří na ryby a Marcel Ihnačák nás poctí povidlovými taškami. Všechny recepty se pro vás pokusíme zaznamenat tak, abyste si je mohli vyzkoušet v klidu vaší kuchyně.

03411889.jpeg

Něco pro odvážné

Kdo se odváží ochutnat blanšírovaného cvrčka nebo štíra macerovaného v rumu? V našem přímém přenosu uslyšíte, jestli budou mezi odvážnými i naše moderátorky, které nepohrdnou umění známého entomofága Petra Ocknechta. Na festivalu předvede své umění i další specialista na molekulární kuchyni Petr Koukolíček. V jeho podání ochutnáme například dřevěné uhlí z manioku, popel ze sépie nebo jedlou skořápku.

Pro milovníky kuchyně východního Středomoří

Na festivalu oslovíme dva mistry této kuchyně, kterými jsou Malaz Al Youssef a Mahmoud Barnawi. Můžete se těšit třeba na salát Tabuleh nebo vegetariánské karbanátky Falafel. Budeme také v centru velkého soutěžního klání, ze kterého vzejde ta nejlepší restaurace východních Čech.

Poslechněte si náš přímý přenos z velkého svátku jídla a pití. Už tuto sobotu přímo z Dostihového závodiště Pardubice. Těšíme se na vás přímo na závodišti u našeho rozhlasového stanu. Nebo na našich rozhlasových vlnách, a to hned dvakrát. V dopoledním Vaření se Zdenou Kabourkovou od 11 do 12 hodin a odpoledne od 14 do 15 hodin.

Pohled na tribuny
autor: jsl
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.