Drůbeží guláš s cuketami 9.9.2006
Suroviny:
500 g kuřecích stehen, 400 g rajčat, 2 cibule, 200 g žampiónů, 200 g cukety, olej, 2,5 dl bílého vína, 200 g kysané smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžičky provensálského koření, sůl, mletý bílý pepř, chilli koření.
Postup:
Rajčata spaříme ve vařící vodě, prudce zchladíme, oloupeme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na osminky.
Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky. Omyté cukety nakrájíme na silnější kolečka.
Maso omyjeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme kostky masa a za stálého míchání je ze všech stran opečeme.
Zalijeme vínem a 3 minuty dusíme.
Potom přidáme prolisovaný česnek, žampiony, cukety, provensálské a chilli koření, osolíme, opepříme a zakryté dusíme asi 45 minut. Nakonec, těsně před dovařením, přidáme rajčata a zahustíme smetanou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9.9.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka