Drůbeží játra na cibuli s jablky 20.10.2007
Suroviny:
500 g drůbežích jater, 2 cibule, 2 jablka (raději kyselejší), hrst rozinek, červené víno na podlití, pepř, mletá paprika, můžete použít i trochu skořice a hřebíček, sádlo nebo olej, sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na trošce tuku. Když začne cibule zlátnout, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájená na tenké plátky. Přidáme rozinky a podlijeme troškou červeného vína. Pro chuť můžete přidat skořici i hřebíček. Když jablka změknou tak je přendáme na talíř. Játra pokrájíme na kousky, opepříme, posypeme paprikou a orestujeme. Podlijeme a dusíme dokud nezměknou. Když jsou játra měkká dáme je na talíř, přelijeme směsí z jablek a cibule a osolíme (až nakonec).
Příloha: rýže.
Vaříme s Habadějem v sobotu 20.10.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.