Drůbeží játra na cibuli s jablky 20.10.2007

Suroviny:
500 g drůbežích jater, 2 cibule, 2 jablka (raději kyselejší), hrst rozinek, červené víno na podlití, pepř, mletá paprika, můžete použít i trochu skořice a hřebíček, sádlo nebo olej, sůl

Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na trošce tuku. Když začne cibule zlátnout, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájená na tenké plátky. Přidáme rozinky a podlijeme troškou červeného vína. Pro chuť můžete přidat skořici i hřebíček. Když jablka změknou tak je přendáme na talíř. Játra pokrájíme na kousky, opepříme, posypeme paprikou a orestujeme. Podlijeme a dusíme dokud nezměknou. Když jsou játra měkká dáme je na talíř, přelijeme směsí z jablek a cibule a osolíme (až nakonec).
Příloha: rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 20.10.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.