Filé na kari 14.8.2010

Suroviny:
500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, kari koření, 2 lžíce hladké mouky, olej na smažení, mletý zázvor, šálek smetany, špetka cukru
Postup:
Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji smažíme po všech stranách dozlatova. Poté filé vyjmeme a necháme v teple. Do oleje po smažení nasypeme zázvor, cukr, vmícháme smetanu a promícháme. Filé podlijeme šťávou a podáváme.
Příloha: brambory

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.8.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.