Filé pečené v zeleninové obloze 5.4.2008

Suroviny:
600 - 800 g rybího filé, 2 pórky, 6 - 8 rajčat, sůl, 1 - 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, nadrobno nasekaná petrželová nať

Postup:
Filé nakrájíme na čtvercové porce (možno i na porce jiných tvarů) a po obou stranách mírně osolíme. Z pórků vezmeme díl (cibulky) a rozkrájíme na malé kostičky či na tenké plátky. Nakrájený pórek opečeme na oleji spolu s polovinou uvedeného másla a na něj klademe porce filé.
Filé opečeme dozlatova po obou stranách, přidáme oloupaná rajčata nakrájená nadrobno, nasekanou nať pórku, nahrubo nakrájený nebo rozmačkaný česnek s troškou soli a vše společně dusíme do změknutí rajčat.
Pro zjemnění přidáme zbytek másla a zastříkneme sójovou omáčkou.
Příloha: brambory na různý způsob nebo i rýže či pečivo.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5.4.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.