Filé s kari omáčkou 4.2.2006
Suroviny:
600 g rybího filé, 120 ml smetany na šlehání, 2 rajčata, 1 lžička mletého kari koření, 250 ml masového vývaru, citrónová šťáva, máslo, olej, sůl.
Postup:
Rajčata spaříme ve vařící vodě, vložíme na chvíli do studené vody a sloupneme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny. Filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a oleje. Filé na mírném ohni opečeme po obou stranách, přidáme rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme výpekem. Maso vyndáme a přeložíme na teplé místo. Do výpeku za stálého míchání přidáme kari koření, krátce opražíme a rozředíme vývarem, prípadně vodou. Za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Maso přelijeme omáčkou.
Příloha: Vařené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 4.2.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.