Filé s parmazánem a rajčatovou omáčkou
Suroviny: 4 filety z tresky, 8 stroužků česneku, 4 lžíce strouhanky, 2 lžičky tymiánu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), 5 lžic olej, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, pepř
Postup:
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Strouhanku, parmazán, tymián, olej a citronovou šťávu dobře promícháme, aby vznikla hustá kašička. Filé osušíme, osolíme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi na rozehřátém oleji filé z obou stran opečeme. Přendáme na talíř a uchováme v teple. Do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme ho. Pak přidáme nasekaná rajčata z konzervy a promícháme. Na rajčata položíme porce filé a pod pokličkou společně 10 minut podusíme.
Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami nebo jen s pečivem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 19. května 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.