Filé s rajčatovou omáčkou a se sýrem
Suroviny: 4 filety z tresky, 8 stroužků česneku, 4 lžíce strouhanky, 2 lžičky tymiánu, 3 lžíce parmezánu, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), 5 lžíce oleje, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, pepř
Postup:
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Strouhanku, parmazán, tymián, olej a citrónovou šťávu dobře promícháme, aby vznikla hustá kašička.
Filé osušíme, osolíme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi na rozehřátém oleji filé z obou stran opečeme. Přendáme na talíř a uchováme v teple.
Do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme ho. Pak přidáme nasekaná rajčata z konzervy a promícháme. Na rajčata položíme porce filé a pod pokličkou společně 10 minut podusíme.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen se zeleninovým salátem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 10. listopadu 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.