Filé se zeleninou

Suroviny: rybí filé, sůl, pepř, máslo, kysaná smetana, polévková zelenina, citrón, strouhaný sýr

Postup:
Filé pokapeme citrónem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, podusíme na másle, dáme do pekáčku, na ni položíme filé, okořeníme, pokapeme smetanou a nahoru položíme plátky citrónu a dáme do trouby. Po chvíli ještě filé zasypeme sýrem a zapečeme.
Příloha:
Vařené nebo opečené brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7. července 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.