Grilované vepřové panenky se šunkou 7.7.2007

Suroviny:
500 g vepřové panenky, 300 g plátkované šunky, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky provencálského koření, 1/2 šálku husté smetany, 3 lžíce bílého vína, 1 lžičku solamylu, 1/2 lžíce cukru, sůl, 4 pláty alobalu

Postup:
Vepřovou panenku nakrájíme na 12 plátků, mírně naklepeme, vytvarujeme do koleček, potřeme olejem. Po třech kusech rozložíme na misky vytvarované z plátů alobalu. Šunku rozdělíme na 12 čtvercových dílků, rozložíme na panenky, potřeme olejem a upevníme párátky. Nepatrně poprášíme grilovacím kořením. Připravíme rošt s rozžhaveným dřeveným uhlím. Jakmile bude uhlí řádně rozžhavené, můžeme pokládat na rošt. Krátce grilujeme a úplně nakonec posolíme.
Smetanu smícháme se solamylem, vínem a cukrem. Rozdělíme do alobalových misek, okraje zvedneme a volně spojíme. Pak ještě krátce grilujeme. Podáváme s plátky bagety a jemným zeleninovým salátem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.7.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ