Kotlety plněné celerem
Suroviny: 4 plátky vepřové kotlety, 1 celer, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce petrželové natě, špetka muškátového květu, 250 ml rostlinného oleje
Postup:
Kotlety /měly by být vyšší/ opatrně nařízneme, tak aby vznikla kapsa a osolíme je.
Vytvoříme si v míse směs z nahrubo nastrouhaného celeru, strouhanky, vajec, petrželové natě a muškátového květu. Důkladně promícháme.
Kapsy touto směsí naplníme a pak zašijeme nebo zavážeme nebo sepneme špejlí.
V pánvi rozpálíme olej a kapsy na něm zprudka opečeme, poté trochu podlijeme vodou a dodusíme doměkka.
Příloha: bramborová kaše.
Vaříme s Habadějem v sobotu 1. prosince 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.