Krůtí prsa s kuřecími játry

Suroviny: 400 g krůtí prsa, 300 g kuřecí játra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, olej (na smažení), mouka na posypání

Postup:
Maso podélně nařízneme, rozložíme a naklepeme na větší plát. V pánvi rozpálíme olej, cibuli jemně nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Přidáme na pánev s cibulkou a orestujeme. Orestovaná játra smícháme v pánvi s kečupem a česnekem nakrájeným na plátky. Poté vše ještě chvíli dusíme. Orestovaná játra osolíme, opepříme, hotovou směs dáme na střed krůtího plátku a zabalíme. Maso spojíme špejlí nebo párátkem, zlehka pomoučíme a osmažíme. Hotovou kapsu podáváme s různě upravenými bramborami.

Vaříme s Habadějem v sobotu 12. ledna 2013 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.