Kuřecí maso s houbami. Skvělý recept v němž se spojí dvě zajímavé chutě

Kuře se žampiony, to je prostě lahůdka (ilustrační foto) - Foto:  qasic, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic

Kuře se žampiony, to je prostě lahůdka (ilustrační foto)Foto:  qasic, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo s kuřecím masem, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept. Když nevíte co vařit, koupíte si kuře, protože má nekonfliktní chuť a je rychle hotové.

Skvělý recept, kdy se spojí chuť kuřete s houbami. Tip na skvělý oběd nebo večeři! Kuřecí maso s houbami uspokojí i ty nejvybíravější. 

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme ale hodně zajímavý recept. 

Vaříme s rozhlasem - Foto: Aleš Vavřík

A co budete na kuřecí maso s houbami potřebovat? 

Žampiony jsou zdravé, chutné i krásné - Foto: Fotobanka Pixabay

Žampiony jsou zdravé, chutné i krásnéFoto: Fotobanka Pixabay

500 g kuřecích prsou
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
8-10 drobných žampionů rozpůlených
1 stroužek česneku
250 ml kuřecího vývaru
3 snítky čerstvého tymiánu
200 ml smetany ke šlehání
75 g strouhaného sýra 

A postup pro přípravu této kuřecí lahůdky:
Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso a nakrájejte je na sousta. Mouku osolte a opepřete a obalte v ní kousky kuřete. V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a lžíci oleje a osmahněte maso dozlatova ze všech stran. Dejte zatím stranou.
Do pánve přilijte druhou lžíci oleje a opékejte na něm žampiony. Až začnou hnědnout, přidejte česnek, necelou minutu míchejte a zalijte bílým vínem nebo kuřecím vývarem. Vařečkou odškrabujte připečené kousky ze dna pánve - dodají omáčce lahodnou chuť. Ze snítek tymiánu odrhněte lístky a vsypte je do pánve, přidejte opečené kousky kuřete, stáhněte plamen a pod pokličkou asi 15 minut poduste.
Maso i žampiony vyndejte děrovanou naběračkou z pánve a připravte v ní omáčku. Do pánve vlijte smetanu, prohřejte ji, přisypte sýr a nechte ho rozpustit. Vařte tak dlouho, až bude mít omáčka konzistenci, jakou máte rádi. Vmíchejte kuře s houbami, ozdobte tymiánem a podávejte - třeba s bramborovými kroketami. 

Navíc pár tipů od nás:
- Žádná šťáva z kuřete nevyteče, pokud nohy stáhnete k sobě kuchyňským provázkem.
- Mnohem šťavnatější než kuřecí prsa je maso ze stehen.
- Máte rádi nádivku? Zkuste ji rozprostřít kolem pečených kuřecích čtvrtek. Bude křupavější a propečenější.
- Vyzkoušejte tento trik - do pečeného kuřete místo nádivky dejte dvě poloviny chemicky neošetřeného citronu. Maso pak bude lehce navinulé. 

Kuřecí směs se zeleninou - Foto:  Pixaio, Fotobanka Stock.xchng

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 24.10.2017 04:55 do 06:55; na silnici 16 u obce Vidochov okres Jičín; nehoda; střet OA s divočákem, na místo jede PČR.
  Od 22.10.2017 19:00 do 24.10.2017 06:00; na silnici 331 u obce Tuhaň okres Mělník; Pozor! Nadměrný náklad; očekávejte zdržení; OSTRAVA - MĚLNÍK V době od 19.00 hod. dne 22.10.2017 do cca 04.00 hod. ...
  ulice K Sirkárně, Nové Město nad Metují, okr. Náchod, uzavřeno, stavební práce, Od 23.10.2017 08:00 Do 30.11.2017 23:59, Úplná uzavírka místní komunikace v délce cca 135 m. Příjezd pro obslužnost pozemků ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace