Kuřecí prsíčka plněná meruňkami

Meruňky obsahují tolik zdraví prospěšných látek, že jim oprávněně patří označení ovoce zdraví. Oranžová barva signalizuje značné množství beta-karotenu, tedy antioxidantu velmi účinného například také v prevenci nádorových chorob. Už tři malé plody přinesou tělu přes polovinu doporučené denní dávky této rostlinné formy provitamínu A.

A tak máme pro vás zajímavý recept. Měruňky budeme také potřebovat:

Suroviny, které použijete:
600 g kuřecích řízků
chilli omáčka
120 g meruněk
olivový olej
koření na kuře
40 g mozzarelly
60 g másla
hořčice
víno bílé
200 ml smetany
chilli omáčka
sůl
pepř

Postup vaření krok za krokem:
Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme kapsu. Dobře prosolíme, opepříme a naplníme mozzarellou a meruňkami, okořeníme kořením na kuře.

Naložené kuřecí maso

Maso orestujeme na přepuštěném másle po obou stranách. Jakmile je maso hotové, z výpeku si připravíme omáčku z hořčice, vína, smetany a chilli omáčky.

Můžeme podávat například s kuskusem, který můžeme dochutit zeleninou podušenou na olivovém oleji.

Vaříme se Zdenou Kabourkovou v sobotu 25. července 2015 v 11:04 hodin. Dobrou chuť!

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.