Kuřecí roláda, to je minimální množství kalorií s maximálním kulinářským efektem

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte. Nepodceňujte rolády nebo závitky - nezaberou vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingrediencí jako sýr, špenát nebo sušená rajčata posune váš chuťový zážitek do jiné dimenze.

S povedenou roládou ohromíte všechny u stolu. A propadnete kouzlu rolád i díky jejich vůni. Jak ale na to, aby se ta vaše povedla a splnila náročné požadavky lahodné rolády - byla nadýchaná, jemná a vláčná?

Minimální množství kalorií s maximálním kulinářským a estetickým efektem přináší kuřecí roláda.

Pracujete se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající.

Navíc náplň rolády můžete různě měnit podle momentálních chutí nebo zásob ve spižírně.

Co budete dnes potřebovat:

3 velká kuřecí prsa
1 velké balení špenátu
1 lžíce másla
dijonská hořčice
5 stroužků česneku
1 balení sýra feta
2 mozazarelly
sůl
pepř
grilovací koření
hrst sušených rajčat
bazalka
olivový olej

Králičí hřbet se špenátem a slaninou

Postup přípravy:
Kuřecí prsa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Na vál položíme potravinářskou fólii a na ni položíme těsně vedle sebe kuřecí prsa, aby vytvořili velký plát. Musíme dát hlavně pozor, aby nám nikde nevznikla prázdná místa.
Špenát spaříme horkou vodou a důkladně vymačkáme vodu.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky česneku a po chvíli vložíme pařený špenát. Osolíme, opepříme, sejmeme z plotny a vmícháme jak fettu, tak i mozzarellu.
Maso potřeme dijonskou hořčicí, pak rozložíme špenát, posypeme bazalkou a zarolujeme.
Svážeme provázkem, potřeme olejem a v troubě vyhřáté ne 180 stupňů pečeme tři čtvrtě hodiny.

Kuřecí roláda s rýží (ilustr. obr.)

Čekáte slavnostní návštěvu a chcete se před ní předvést v tom nejlepším světle? Tak určitě vyzkoušejte náš dnešní tip na kuřecí roládu!

Kuřecí rolády se jeví jako skvělé zpracování kuřete. Jednak se při jídle netrápíte kostmi a pak si můžete také z kostí připravit skvělou polévku.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.