Největší gurmánský festival si podmanil pardubické závodiště

Máte rádi dobré jídlo a navíc čas o tomto víkendu? V tom případě zavítejte na Bosch Fresh festival do Pardubic. Dostihové závodiště se promění v jednu velkou restauraci s desítkami zahrádek. A podávat se bude to nejlepší menu. Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně, až po rodiny s dětmi.

Nad kvalitou jídla budou dohlížet ti nejznámější kuchaři. Uslyšíte je i v našem sobotním vysílání. Ve Vaření s Habadějem po jedenácté hodině přivítáme u mikrofonu Zdeňka Pohlreicha a Karolínu Kamberskou. Představí se i jeden z nejlepších molekulárních kuchařů v České republice Tomáš Kubíček. Díky němu ochutnáme například koprovou omáčku vtisknutou do jedné malé krychličky.

Z dostihového závodiště vysíláme po 11. i po 14. hodině

Pokud vám nevadí hmyz na talíři, poslouchejte naše vysílání i v sobotu po čtrnácté hodině. Uslyšíte recepty od tzv. hmyzáka - entomofága Petra Ocknechta. O lahodnou kávu se postará jeden z nejlepších baristů u nás Roberto Trevizan. Tento zakladatel Mistrovství baristů ČR a lektor Školy kávy bude hostem Českého rozhlasu Pardubice a Hradec Králové. Moderátorky přímého přenosu Zdena Kabourková a Jitka Slezáková ochutnají mimo jiné husí játra, která se vracejí do módy a také šnečí variace.

Nejlepší menu ve východních Čechách

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu TOP restaurací východočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

Zajímavým bodem letošního ročníku je ale i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou například v Pardubicích ochutnat kuchyni španělskou nebo vietnamskou“, uvedl pořadatel festivalu Petr Jirásek.

Festival se uskuteční 17. a 18. června 2017, v areálu Dostihového závodiště Pardubice. V sobotu bude v celém areálu program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.

autoři: jsl , Zdeňka Kabourková , MAL

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.