Pangasius se zeleninou

Zelenina, zdravá strava - Foto: Eva Odstrčilová

Zelenina, zdravá stravaFoto: Eva Odstrčilová

Suroviny: půl kilogramu pangasiuse, 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasiuse posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. 

 

Pangasius se zeleninou

Vložit na svůj web

Vaříme s Habadějem v sobotu 18. srpna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme se Zdenou Kabourkovou  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 23.7.2016 18:05 do 24.7.2016 18:10; na silnici 2816 v obci Holín okres Jičín , délka 61m; Pozor! Olej na vozovce; očekávejte kluzkou vozovku; nafta na vozovce v délce 50 m, místo ošetřeno, ale zůstává ...
  silnice III/29827 (ulice Úprkova), Hradec Králové, okr. Hradec Králové, uzavřeno, práce na silnici, Od 21.07.2016 04:00 Do 10.10.2016 23:59, Úplná uzavírka silnice v úseku od nadjezdu po ul. Na Drahách ...
  silnice III/29912 (ulice Průmyslová), Předměřice nad Labem, okr. Hradec Králové, uzavřeno, stavební práce, Od 14.07.2016 15:00 Do 24.07.2016 18:00, Pozor!, Uzavírka komunikace v souvislosti s opravou ...

Recepty

Vaříme z piva - i k pivu!

Tuto sobotu jsme si vyjeli do Svitav - do Pivovárku Na Kopečku. Jedná se o stylovou staročeskou restauraci...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace