18. srpna  2012 v 11:10  rubrika: Vaříme s Habadějem

Pangasius se zeleninou

Zelenina, zdravá strava - Foto: Eva Odstrčilová

Zelenina, zdravá stravaFoto: Eva Odstrčilová

Suroviny: půl kilogramu pangasiuse, 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasiuse posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. 

 

Pangasius se zeleninou

Vaříme s Habadějem v sobotu 18. srpna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  silnice II/317, část obce Velká Čermná - část obce Číčová, Čermná nad Orlicí, okr. Rychnov nad Kněžnou, uzavřeno, práce na silnici, Od 07.04.2014 00:00 Do 31.08.2014 23:59, úplná uzavírka části silnice ...
  Od 3.5.2014 06:15 do 4.5.2014 19:00; v ulicích náměstí K. J. Erbena, 10. května v obci Miletín okres Jičín , délka 130m; silnice II/284 a II/300 v prostoru náměstí K.J.Erbena; lidová zábava; Úplná uzavírka ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas