Pangasius se zeleninou

Zelenina, zdravá strava - Foto: Eva Odstrčilová

Zelenina, zdravá stravaFoto: Eva Odstrčilová

Suroviny: půl kilogramu pangasiuse, 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasiuse posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. 

 

Pangasius se zeleninou

Vložit na svůj web

Vaříme s Habadějem v sobotu 18. srpna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 29.1.2015 09:05 do 11:10; v ulici Na Struze v obci Trutnov; nehoda; havarované vozidlo; probíhá vyšetřování nehody; havárie OA s chodcem, se zraněním PČR a ZZS na místě.
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, 9 křížů
  D11, mezi km 81.3 a 83.5, ve směru Hradec Králové, práce údržby, zpevněná krajnice (odstavný pruh) uzavřená, Od 29.01.2015 09:11 Do 29.01.2015 14:00, Pozor!, Provozní údržba, zdroj: ŘSD

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas