Pangasius se zeleninou

Zelenina, zdravá strava - Foto: Eva Odstrčilová

Zelenina, zdravá stravaFoto: Eva Odstrčilová

Suroviny: půl kilogramu pangasiuse, 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasiuse posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. 

 

Pangasius se zeleninou

Vložit na svůj web

Vaříme s Habadějem v sobotu 18. srpna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Srážky: déšť, Vamberk
  Od 24.5.2017 05:40 do 07:45; v ulici Kostelecká v obci Náchod; nehoda; havarované vozidlo; havárie OA do oplocení, bez zranění.
  D11, mezi km 57 a 67, ve směru Hradec Králové, pomalu jedoucí vozidlo údržby, zpevněná krajnice (odstavný pruh) uzavřená, Od 24.05.2017 07:30 Do 24.05.2017 14:00, pohyblivé omezení, sekání trávy a údržba ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace