Pikantní mleté maso se zeleninou

Papričky a česnek - Foto:  Corel GALLERY

Papričky a česnekFoto:  Corel GALLERY

Suroviny: 1 střední pórek, 3 stroužky česnek, malý kousek zázvoru, feferonka, 2 malé lilky, 5 lžic oleje, 400 g mletého masa, bílé víno, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml vývar (bujón), sůl dle potřeby

Postup: Nejprve očistíme lilky, odstraníme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Feferonku očistíme od stopky a i s vnitřkem ji celou jemně nasekáme.
Potom v pánvi rozehřejeme olej, jako první na něm orestujeme několik minut kostičky lilku za stálého míchání, pak přidáme česnek, pórek, zázvor a nasekanou feferonku. Promícháme, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání tak dlouho, dokud se maso nezačne hrudkovat a nezmenší svůj objem (asi 20 minut).
Pak do směsi nalijeme víno, sójovou omáčku i vývar, který může být z kostky, a důkladně celé promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přikryté asi 8 minut. Hotovou směs dáme do talíře a podáváme například s pečivem nebo dušenou rýží. 

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 24. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 7. března  2015 v 11:04       rubrika: Vaříme s Habadějem

    Zapečené palačinky se špenátem

    Suroviny: Těsto na palačinky: 750 ml mléka, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, rostlinný olej, Náplň: 450 g špenátu, 1 dl mléka, 4 stroužky česneku, sůl, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce másla, Zálivka:...

     
  • 28. února  2015 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Krůtí prsa na kari

    Suroviny: 600 g krůtích prsou nakrájených na nudličky, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, dužnina z manga, lžíce kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky nastrouhaného zázvorového kořene, 1/8 l drůbežího...

     
  • 21. února  2015 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Treska se slaninou a čočkou

    Suroviny: 600 g filetů z tresky, lžička šalvěje, 8 plátků slaniny, 8 - 16 zelených papriček, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 250 g uvařené červené čočky, 100 ml bílého vína, 4 lžíce kysané...

     
Královehradecký kraj
  Od 11.5.2015 07:00 do 14.6.2015 23:55; na silnici 32749 v obcích Chomutice a Ostroměř okres Jičín , délka 3.5km; Objízdná trasa: je vedena III/28053 - Domoslavice - III/28053 - Sylvárův Újezd - Lískovice ...
  Od 30.3.2015 07:00 do 10.5.2015 23:55; na silnici 32749 na výjezdu z obce Chomutice okres Jičín , délka 3.5km; Objízdná trasa: je vedena III/28053 - Domoslavice - III/28053 - Sylvárův Újezd - Lískovice ...
  silnice I/16, v katastru obce Zlatá Olešnice, okr. Trutnov, stavební práce, zúžená vozovka na jeden jízdní pruh, Od 23.02.2015 00:00 Do 31.05.2015 23:59, Uzavírka jednoho jízdního pruhu. Silniční provoz ...

Recepty

Skopové (divočina) na zelenině

Potřebujete:větší kousky z plece nebo kýty, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší petržel, 1 větší cibule, tři polévkové lžíce nakládané červené řepy, česnek, tymián, rozmarýn nejlépe čerstvý, sůl, ocet, olivový olej, cukr, bobkový list, malou plechovku rajského protlaku, polévkovou lžíci rybízové marmelády (jahodové), vývar

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas