Pikantní mleté maso se zeleninou

Papričky a česnek - Foto:  Corel GALLERY

Papričky a česnekFoto:  Corel GALLERY

Suroviny: 1 střední pórek, 3 stroužky česnek, malý kousek zázvoru, feferonka, 2 malé lilky, 5 lžic oleje, 400 g mletého masa, bílé víno, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml vývar (bujón), sůl dle potřeby

Postup: Nejprve očistíme lilky, odstraníme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Feferonku očistíme od stopky a i s vnitřkem ji celou jemně nasekáme.
Potom v pánvi rozehřejeme olej, jako první na něm orestujeme několik minut kostičky lilku za stálého míchání, pak přidáme česnek, pórek, zázvor a nasekanou feferonku. Promícháme, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání tak dlouho, dokud se maso nezačne hrudkovat a nezmenší svůj objem (asi 20 minut).
Pak do směsi nalijeme víno, sójovou omáčku i vývar, který může být z kostky, a důkladně celé promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přikryté asi 8 minut. Hotovou směs dáme do talíře a podáváme například s pečivem nebo dušenou rýží. 

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 24. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Jičín-obchvat
  Od 1.2.2015 07:20 do 09:25; na silnici 32 u obce Kopidlno okres Jičín; nehoda; havárie vozidlo do silničního příkopu. Na místě HZS a PČR. Místo průjezdné s opatrností
  Od 1.2.2015 07:15 do 09:20; na silnici 2999 u obce Smiřice okres Hradec Králové; před kř. se silnicí III/2997; nehoda; DN dodávky s osobním vozidlem bez zranění

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas