Pikantní mleté maso se zeleninou

Papričky a česnek - Foto:  Corel GALLERY

Papričky a česnekFoto:  Corel GALLERY

Suroviny: 1 střední pórek, 3 stroužky česnek, malý kousek zázvoru, feferonka, 2 malé lilky, 5 lžic oleje, 400 g mletého masa, bílé víno, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml vývar (bujón), sůl dle potřeby

Postup: Nejprve očistíme lilky, odstraníme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Feferonku očistíme od stopky a i s vnitřkem ji celou jemně nasekáme.
Potom v pánvi rozehřejeme olej, jako první na něm orestujeme několik minut kostičky lilku za stálého míchání, pak přidáme česnek, pórek, zázvor a nasekanou feferonku. Promícháme, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání tak dlouho, dokud se maso nezačne hrudkovat a nezmenší svůj objem (asi 20 minut).
Pak do směsi nalijeme víno, sójovou omáčku i vývar, který může být z kostky, a důkladně celé promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přikryté asi 8 minut. Hotovou směs dáme do talíře a podáváme například s pečivem nebo dušenou rýží. 

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 24. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 27.11.2014 11:05 do 13:10; na silnici 284 v obci Lázně Bělohrad okres Jičín; u čerpací stanice pohonných hmot; nehoda; 2 x OA bez zranění a bez úniku provozních kapalin.
  Od 27.11.2014 10:55 do 13:00; v ulici Komenského náměstí v obci Jičín; u Strojní průmyslové školy; nehoda; 2 x OA bez zranění, bez úniku provozních kapalin.
  II/298 (ulice Dobrušská - ulice Nádražní), Opočno, okr. Rychnov nad Kněžnou, uzavřeno, Od 29.11.2014 15:00 Do 29.11.2014 20:00, Úplná uzavírka silnice - areál dvora bývalých lesů v Dobrušské ulici, přes ...

Recepty

Krkovice plněná restovanými játry

Suroviny: 4 velké plátky krkovice, 80 dkg krůtích jater, 3 velké cibule, 30 dkg slaniny - špeku, sůl,...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas