Pikantní mleté maso se zeleninou

Papričky a česnek - Foto:  Corel GALLERY

Papričky a česnekFoto:  Corel GALLERY

Suroviny: 1 střední pórek, 3 stroužky česnek, malý kousek zázvoru, feferonka, 2 malé lilky, 5 lžic oleje, 400 g mletého masa, bílé víno, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml vývar (bujón), sůl dle potřeby

Postup: Nejprve očistíme lilky, odstraníme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Feferonku očistíme od stopky a i s vnitřkem ji celou jemně nasekáme.
Potom v pánvi rozehřejeme olej, jako první na něm orestujeme několik minut kostičky lilku za stálého míchání, pak přidáme česnek, pórek, zázvor a nasekanou feferonku. Promícháme, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání tak dlouho, dokud se maso nezačne hrudkovat a nezmenší svůj objem (asi 20 minut).
Pak do směsi nalijeme víno, sójovou omáčku i vývar, který může být z kostky, a důkladně celé promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přikryté asi 8 minut. Hotovou směs dáme do talíře a podáváme například s pečivem nebo dušenou rýží. 

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 24. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. prosince  2014 v 11:04       rubrika: Vaříme s Habadějem

    Kuře s kořenovou zeleninou

    Suroviny: 1 kuře, 150 g másla, čerstvý rozmarýn, čerstvý tymián, sůl, 10 brambor, 2 mrkve, 2 malé petrželky, kousek celeru, 2-3 celé paličky nového česneku.

     
  • 13. prosince  2014 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Řízky se sýrem

    Suroviny: vepřové řízky, hořčice plnotučná, mletý pepř, sůl, uzený sýr, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, olej nebo tuk

     
  • 7. prosince  2014 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Kuře se zeleninou v alobalu

    Suroviny: 400 g brambor, 400 g brokolice, 200 g žampionů, 1 velké rajče, 600 g kuřecích prsou, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky olivového oleje, sůl, pepř, 300 g jogurtu, 4 lžíce nakrájené pažitky, 2 lžičky citronové šťávy

     
Královehradecký kraj
  Od 21.12.2014 09:35 do 10:50; v ulici Gagarinova v obci Hradec Králové; křižovatka ulic Gagarinova - Myslivečkova; nehoda; střet dvou osobních vozidel bez zranění
  D11, mezi km 86 a 49, silný vítr, ztížené jízdní podmínky, Od 21.12.2014 06:03 Do 21.12.2014 16:30, zvýšené nebezpečí nehody
  D11, mezi km 49 a 86, silný vítr, ztížené jízdní podmínky, Od 21.12.2014 06:03 Do 21.12.2014 16:30, zvýšené nebezpečí nehody

Recepty

Masarykovo cukroví

Prý ho měl rád prezident Masaryk. Ověřit to neumíme, každopádně chutná moc.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas