Pikantní mleté maso se zeleninou

Papričky a česnek - Foto:  Corel GALLERY

Papričky a česnekFoto:  Corel GALLERY

Suroviny: 1 střední pórek, 3 stroužky česnek, malý kousek zázvoru, feferonka, 2 malé lilky, 5 lžic oleje, 400 g mletého masa, bílé víno, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml vývar (bujón), sůl dle potřeby

Postup: Nejprve očistíme lilky, odstraníme z nich semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Feferonku očistíme od stopky a i s vnitřkem ji celou jemně nasekáme.
Potom v pánvi rozehřejeme olej, jako první na něm orestujeme několik minut kostičky lilku za stálého míchání, pak přidáme česnek, pórek, zázvor a nasekanou feferonku. Promícháme, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání tak dlouho, dokud se maso nezačne hrudkovat a nezmenší svůj objem (asi 20 minut).
Pak do směsi nalijeme víno, sójovou omáčku i vývar, který může být z kostky, a důkladně celé promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přikryté asi 8 minut. Hotovou směs dáme do talíře a podáváme například s pečivem nebo dušenou rýží. 

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 24. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme se Zdenou Kabourkovou  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Od 1.7.2015 16:20 do 18:25; v ulici Víta Nejedlého v obci Hradec Králové; nehoda; 2x osobní, bez zranění, na místě policie, průjezdné v dalším jízdním pruhu v jednom směru jízdy
  ulice Zemědělská, Červený Kostelec, okr. Náchod, uzavřeno, práce na silnici, Od 29.06.2015 07:00 Do 10.08.2015 22:00, Úplná uzavírka z důvodu opravy železničního přejezdu č. P5463, Objížďka - bez rozlišení: ...
  Od 1.7.2015 06:40 do 31.10.2015 07:40; na silnici 28526 na vjezdu do obce Borová okres Náchod , délka 3.4km; Silnice III/285 26 mezi obcemi Nový Hrádek a Borová.; komunikace dočasně uzavřena; práce na ...

Recepty

Rolády z krkovičky se špenátem a parmazánem

Suroviny: 4 tenké plátky krkovičky, 20 dkg čerstvého baby špenátu, 5 stroužků česneku, 10 dkg nastrouhaného...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas