Pikantní rybí filé

Příprava rybího filé - Foto: Ivana Šuláková

Příprava rybího filéFoto: Ivana Šuláková

Suroviny: 600 g rybí filé, lžíce plnotučná hořčice, mletý pepř, 1 paprikový lusk, lžička oregána, 2 lžíce olivový olej, lžíce jemné strouhanky, citrón, petrželová nať

Postup: Paprikový lusk očistíme a současně s petrželovou natí ho jemně nasekáme. Přidáme hořčici, oregáno, olej a pepř a vzniklou směsí potřeme porce filé, vložíme je do pekáčku s trochou oleje, posypeme strouhankou a v troubě upečeme.
Při podávání rybu ozdobíme plátkem citrónu a jako vhodnou přílohu můžeme podávat brambory, bramborové hranolky, krokety nebo pečivo. 

Audio
 

Pikantní rybí filé

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 3. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 6. září  2014 v 11:04       rubrika: Vaříme s Habadějem

    Filety z candáta s ořechy

    Suroviny: čtyři filety z candáta (bez kůže) dva krajíčky toastového chleba, 100 g vlašských ořechů, petrželová nať, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, dvě lžíce citrónové šťávy a máslo

     
  • 30. srpna  2014 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Mleté maso zapečené se zeleninou

    Suroviny: 60 dkg mletého masa, 2 vejce, 1 malý květák, 1 kedlubnu, 2 rajčata, 2 papriky, tuk, strouhanku a 2 lžíce mléka

     
  • 23. srpna  2014 v 11:04     Audio  rubrika: Vaříme s Habadějem

    Guláš s houbami a pórkem

    Suroviny: vepřové maso 400 gramů (plec), houby 400 gramů, pórek 3 kusy (menší), smetana 250 mililitrů, mouka pšeničná hladká 1 lžíce, sůl, pepř, kmín 1 lžička (drcený), kari 1 špetka, paprika feferonka 1 špetka (nebo...

     
Královehradecký kraj
  Srážky: déšť, D11-82,8
  Srážky: déšť, Vestřev
  Srážky: déšť, Vamberk

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas