Pikantní rybí filé

Příprava rybího filé - Foto: Ivana Šuláková

Příprava rybího filéFoto: Ivana Šuláková

Suroviny: 600 g rybí filé, lžíce plnotučná hořčice, mletý pepř, 1 paprikový lusk, lžička oregána, 2 lžíce olivový olej, lžíce jemné strouhanky, citrón, petrželová nať

Postup: Paprikový lusk očistíme a současně s petrželovou natí ho jemně nasekáme. Přidáme hořčici, oregáno, olej a pepř a vzniklou směsí potřeme porce filé, vložíme je do pekáčku s trochou oleje, posypeme strouhankou a v troubě upečeme.
Při podávání rybu ozdobíme plátkem citrónu a jako vhodnou přílohu můžeme podávat brambory, bramborové hranolky, krokety nebo pečivo. 

 

Pikantní rybí filé

Vložit na svůj web

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Vaříme s Habadějem v sobotu 3. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 

Pořad: Vaříme se Zdenou Kabourkovou  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  silnice III/28520 - ulice Náchodská, Nové Město nad Metují, okr. Náchod, uzavřeno, Od 28.08.2015 18:44 Do 01.09.2015 20:44
  silnice I/11, Hradec Králové, okr. Hradec Králové, uzavřeno, Od 28.08.2015 18:00 Do 31.08.2015 18:00, uzavřen bypass na kruhovém objezdu z důvodu výstvby dálnice D11
  silnice I/35, v katastru obce Čistěves, okr. Hradec Králové, stavební práce, zúžené jízdní pruhy, Od 07.09.2015 08:00 Do 29.11.2015 23:59, částečná uzavírka silnice I/35 na území obce Čistěves, v místě ...

Recepty

Kuře trochu netradičně: dušené se zeleninou

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela, vyzkoušejte...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas